Spring til indhold

Broarbejde forsinket

Gang- og cykelbroen fra Tåstrup Byvej til Tåstrup Møllevej bliver forsinket. Broen er dog klar til det nye skoleår.
09.07.2019

Der kommer til at gå længere tid end forventet, inden man igen kan krydse Valdemar Sejrsvej fra Tåstrup Byvej Tåstrup Møllevej. I stedet for at åbne den 9. juli forventer man nu først en åbning den 9. august. Det er dog tidsnok til, at skoleeleverne kan benytte den i det nye skoleår.

Forsinkelsen skyldes, at man i forbindelse med renoveringen har kunnet konstatere, at den eksisterende overfladebehandling var udført med diffusionslukket membran, og ikke med en cementbaseret svumme, der tillader betonen at ånde.

Membranen er en dårligere løsning, og da det alligevel ikke kunne lade sig gøre at fremskaffe denne type membran, tog man konsekvensen og afrensede alle søjler for at kunne påføre svummen, som oprindeligt tiltænkt.

”Broer er ikke nemme renoveringsarbejder, så når vi går i gang med en renovering, skal vi også sikre, at de kan holde i mange år, inden vi skal have fat i dem igen”, siger Lars Brandt Christensen, der er Holbæk Kommunes projektleder på renoveringen.

Armeringen i broens søjler har endvidere vist sig at være i dårligere stand end forventet. Det har også givet entreprenøren ekstraarbejde, og har forsinket projektet.Feedback

Sidst opdateret

09.07.2019

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin